Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2012

Dubrovnik presnažna konkurencija: Gase se zračne luke u Podgorici i Tivtu?

U beogradskim konzultantskim krugovima šuška se o mogućem zatvaranju zračnih luka u Podgorici i Tivtu u Crnoj Gori...

Prema pisanju Novog magazina, sprema se veliko preslagivanje snaga aviobiznisa u regiji i u novoj konstelaciji crnogorske zračne luke gube utrku s dubrovačkom zračnom lukom Ćilipi koji bi prema novoj studiji zračnog prometa u regiji jugoistočne Europe trebala postati regionalni centar za južni Jadran.

Sličan prijedlog prije 18 godina iznijela je jedna konzultantska kuća iz Velike Britanije koja je zračnu luku Ćilipi također proglasila regionalnim zračnim centrom za područje od Splita do Valone u Albaniji. Konzultanti su tada kao jedinu manu Ćilipa istaknuli nemogućnost proširenja jer tijekom ljetne turističke sezone on teško može zadovoljiti sve potrebe turističkih turoperatora i aviokompanija.

Novi magazin piše i o namjeri kanadskog poslovnjaka Petera Munka, vlasnika marine Porto Montenegro u Tivtu, koji je već iznio namjeru da otkupi zračnu luku u Tivu koju bi zatim koristio isključivo u ljetnim mjesecima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram