Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2012

U Hrvatskoj uhićen ukrajinski haker koji je Amerikancima ukrao 20 milijuna dolara

U zajedničkoj akciji hrvatske i američke policije uhićen je ukrajinski državljanin Sergeij Litvinenko kojeg je Savezni porotnički sud Sjedinjenih Američkih Država optužio zbog njegove uloge u prijevarama u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je MUP...

Prijevare je počinio putem sofisticirane internetske tvrtke, a materijalna šteta iznosi više od 20 milijuna dolara, prenosi Večernji list.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), uhitili  su Litvinenka u suradnji sa službenicima tajne službe Sjedinjenih Američkih Država, Odjela za domovinsku sigurnost i službenicima za provođenje zakona Veleposlanstva SAD-a.

Iz policije poručuju kako je u ovom uhićenju surađivalo je nekoliko policijskih agencija iz triju zemalja. Slučaj računalnog kriminaliteta uključuje trgovanje podacima s ukradenih kreditnih kartica, pranje novca, upadanje u računalne sustave i hakiranje. Sjedinjene Američke Države namjeravaju tražiti izručenje Litvinenka.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram