Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2012

[FOTO] Čudesno: Evo kako jedna hrvatska tvrtka zamišlja brendiranje Katara

Apriori komunikacije, na čelu s Danijelom Koletićem, u suradnji s arhitektima Vedranom Pedišićem (SANGRAD) i Erickom Velascom Farerrom (AVP-arhitekti) danas su predstavili projekt kristalne kugle, "Crystal Ball – Light of the Future", koja je krajem prošle godine prvi puta predstavljena katarskoj poslovnoj javnosti  kao ideja brendiranja Države Katar kroz arhitektonski simbol...

Pred Državom Katar je period od 10 godina pripreme Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se održati 2022. godine. Unatoč zanimljivoj arhitekturi, u Dohi u ovom trenutku ne postoji percepcija simbola arhitekture kakvu posjeduje Pariz, London, Bilbao ili susjedni Dubai.

To je razlog zbog kojeg su Apriori komunikacije započele realizaciju ideje, stvaranja prijedloga simbola koji bi povezao povijest (perle) i viziju (sport - loptu) kroz moto "Live Branding" odnosno "Crystal Ball – Light of the Future". Predviđeno je konceptualnim dizajnom da sadržaj "Crystal Ball – Light of the Future" bude namijenjen prvom svjetskom muzeju koji će posjetitelje upoznati s pričom svih dosadašnjih svjetskih nogometnih prvenstava u spoju novih tehnologija, virtualnih sadržaja i najvećeg sportskog shopping centra na svijetu.

"Ovo je naša ideja. Vjerujem da će biti prepoznata, a ako nam je suđeno i realizirana. U svakom slučaju vjerujemo u nju jer ovako nešto na svijetu ne postoji. Moto Light of the Future povezan je s činjenicom da bi se ovaj simbol trebao vidjeti iz svemira", izjavio je autor ideje Danijel Koletić.

“Odazvali smo se pozivu Danijela Koletića i njegovu ideju pretočili u konceptualni dizajn. Kristalna lopta, objekt s namjenom, simbol, zadatak je iz kojeg moramo izvući arhitekturu. Osnovni elementi u našem konceptu vezani su za sferu (skup svih točaka jednako udaljenih od središta) kuglu kojom prolazi centralna os oko koje se tijelo vrti i spiralu koja omogućava kontinuiranu, postepenu vertikalnu komunikaciju.Povijest arhitekture prožeta je temom kupole (Panteon, Aja Sofija, geodetske kupole Buckminstera Fullera, itd.). U našem slučaju rješavamo problem kompletne pune ovojnice sfere. Izvor sunčeve energije u danoj lokaciji predstavlja vjerojatno njen optimum. Razvoj projekta koristit će se najnoviji tehnološki pristup iskorištavanju sunčeve energije", istaknuli su arhitekti Vedran Pedišić i Erick Velasco Farrera.

"Kroz ovaj projekt brendirala bi se i Hrvatska stoga se nadamo da će se istinska vrijednost ovog projekta prepoznati te da će i zaživjeti u bliskoj budućnosti", rekao je Koletić.

U nastavku pogledajte kako izgleda hrvatski prijedlog za brendiranje Katara:

 

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram