Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2012

Srbijanski startup Taksiko želi ući na hrvatsko tržište, ali za sada ide u Veliku Britaniju

Ideja o pozivanju taksi prijevoza putem iOS/Android aplikacije nije revolucionarna u svjetskim razmjerima, ali je poprilično velika novost za uspavano balkansko taksi tržište...

Nakon velike bure koju je u javnosti izazvala liberalizacija zagrebačkog taksi tržišta, nešto slično možda se sprema i ako srbijanski Taksiko uspije u svojoj namjeri prodora na hrvatsko tržište. Riječ je o srbijanskom startupu s jednostavnom idejom - da naručivanje taksija bude jednostavno i dostupno svim smartphone korisnicima.

Uz Taksiko naručivanje taksi prijevoza postaje jednostavno i intuitivno. Samo jedan klik i korisnik može naručiti najbliže taksi vozilo kao i odabrati da li želi vozilo s klimom ili pak ono prilagođeno osobom s invaliditetom.

Naručivanje taksija putem smartphona za sada funkcionira samo na beogradskom tržištu, no iz Taksika su u više navrata poručivali kako žele poslovati i na hrvatskom tržištu i to kroz partnerstvo s domaćim taksi kompanijama. Navodno su već stupili u pregovore s Cammeom, no za sada nema konkretnih najava o hrvatskoj verziji Taksiko servisa.

I dok je susjedno hrvatsko tržište još uvijek nedostižno, Startit javlja kako je Taksiko prodao licencu za korištenje svoje tehnologije jednoj kompaniji iz Manchestera koja će pokrenuti lokalnu verziju pod zasebnim brendom i imenom.

Taksiko je u Beogradu službeno pokrenut tek u srpnju i to kroz partnerstvo s taksi udruženjem Pink Taxi. Od predstavljanja Taksiko aplikacija za iOS i Android uređaje preuzeta je više od 1.200 puta, a realizirano je i 3.000 vožnji. Taksiko za svaku dogovorenu vožnju uzima proviziju od 5 posto.

Prema pisanju Startita, Taksiko planira širenje i na druge gradove u Srbiji, ali i u široj regiji gdje bi problematično i neregulirano taksi tržište moglo predstavljati veliku zapreku daljnjim poslovnim ambicijama ove srbijanske startup tvrtke...

Kako Taksiko radi u praksi pogledajte na videu u nastavku...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram