Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2012

Svjetsko tržište: Novi problemi u Španjolskoj, rast cijena američkih obveznica...

U skladu s očekivanjima stopa nezaposlenosti u Njemačkoj zadržala se na 6,8% u kolovozu...

Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom je tjednu iznosio 374 tisuće, što je ista razina kao i prethodnog tjedna.

Broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenih u trećem tjednu kolovoza smanjio se za 5 tisuća u odnosu na tjedan ranije te je iznosio 3,316 milijuna. Osobni dohodak u SAD-u u srpnju je porastao za 0,3% u odnosu na lipanj, što je ista stopa rasta kao i u lipnju. Osobna potrošnja u SAD-u u srpnju je porasla za 0,4% mjesečno, što je veći rast nego u lipnju.

Američke su obveznice duljih dospijeća jučer zabilježile rast cijena gurajući desetogodišnji prinos na najnižu razini u posljednja tri tjedna uoči današnjeg govora Bena Bernankea. I tridesetogodišnje su obveznice zabilježile pad prinosa potaknut kupnjom obveznica najdužeg dospijeća od strane Fed-a s ciljem ograničavanja troškova financiranja.

Potražnja za njemačkim obveznicama jučer je porasla nakon vijesti da će i treća španjolska pokrajina (Murcia) zatražiti pomoć. Posljedično, porasli su i španjolski i talijanski prinosi, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram