Zatvori
Jasmin Hadzic
01/09/2012

Snižene prognoze rasta spustile cijenu Facebookovih dionica na rekordni minimum

Najveća svjetska društvena mreža nikako da se izvuče iz zatvorenog kruga loših vijesti i pesimističnih prognoza...

Do kraja jučerašnje trgovine na američkom tržištu kapitala dionice Facebooka zabilježile su novi dnevni minus od čak -5,40% na cjenovnu razinu od 18,06 američkih dolara.

Od izlaska na burzu dionicama Facebooka je i više nego prepolovljena vrijednost. Nakon proljetnog IPO-a za dionicu Facebooka trebalo je platiti 38 dolara.

Razloge za jučerašnju rasprodaju dionica Facebooka valja potražiti u sniženim ciljanim cijenama Facebookovih dionica od strane američkih brokerskih kuća.

Sigurno nije pomogla niti nova analiza iz eMarketera koja pretpostavlja usporavanje rasta Facebookovih prihoda. Još u veljači analitičari eMarketera prognozirali su kako će Facebook ove godine premašiti prihode od 6 milijardi dolara, no sada prognoziraju znatno manje prihode (5 milijardi dolara) nakon što je postalo jasno da se rast prihoda od oglašavanja u značajnoj mjeri usporava.

Facebook je ovih dana dovršio i preuzimanje mobilnog foto servisa Instagram no to čini se nije uvjerilo postojeće i potencijalne ulagače da Facebook može ostvariti bolje poslovne rezultate u bližoj budućnosti...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram