Zatvori
Jasmin Hadzic
03/09/2012

Američki bankarski div JP Morgan uložio 80 milijuna dolara u ruski online modni servis

Još jedna mini pobjeda za najuspješnije europske internet poduzetnike...

Američki bankarski div JP Morgan uložio je između 40 i 80 milijuna dolara u rusku modnu online trgovinu Lamoda.ru koja ima 5 milijuna korisnika, javlja TechCrunch. Lamoda je izašla iz njemačkog startup inkubatora i ulagačkog fonda Rocket Internet iza kojeg se kriju "copy-paste" majstori, braća Samwer.

Samweri su se obogatili na kopiranju poznatih web servisa i lokalizaciji istih na van-američkim tržištima. Najveći uspjeh imali su sa servisom za grupnu kupovinu CityDeal kojeg su prodali Grouponu kada se širio u Europi.

- Napokon otkriveno: Nijemci kloniraju poznate internet servise i zarađuju stotine milijuna eura

Zanimljivo, ovo nije prvi put da JP Morgan ulaže u startup kompanije braće Samwer. Prije nekih mjesec dana uložili su u Rocket Internetov Zalando, klon američkog Zapposa, a 45 milijuna dolara otišlo je i na ulaganje u brazilsku online trgovinu Dafiti - koja je također dio RI-ovog sve šireg portfelja koji obuhvaća tvrtke u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Pakistanu, Maroku, Aziji...

"Vjerujemo da je Lamoda u sjajnoj poziciji da iskoristi snažni rast ruskog tržišta i povezanih tržišta. Naše ulaganje Lamodi će omogućiti da poveća svoje operativne mogućnosti i poveća kvalitetu usluge", priopćili su iz JP Morgana povodom ulaganja u rusku online trgovinu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram