Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2012

Svjetsko tržište: Pad maloprodaje u Njemačkoj, rast cijena američkih obveznica...

Trgovina na malo u Njemačkoj u srpnju je negativno iznenadila tržište te je zabilježila pad na godišnjoj razini od 1% te na mjesečnoj od 0,9 posto...

Potrošačke su cijene u eurozoni u kolovozu ostvarile godišnji rast od 2,6%, što je blago ubrzanje u odnosu na srpanj, dok je stopa nezaposlenosti za srpanj blago porasla na 11,3% (s 11,2% u lipnju).

University of Michigan indikator povjerenja potrošača u kolovozu je nadmašio očekivanja tržišta i zabilježio rast sa 73,6 u srpnju na 74,3.

Dugoočekivani govor čelnog čovjeka FED-a u Jackson Hole u konačnici nije donio nove informacije, ali je Bernanke ostavio otvorenom mogućnost novog kruga mjera, što je učvrstilo rast cijena američkih obveznica na tjednoj razini.

Od ekonomskih objava koje će u tjednu pred nama utjecati na kretanja na inozemnim tržištima obveznica treba istaknuti podatke o BDP-u eurozone, redovni mjesečni sastanak ESB-a (na kojem očekujemo spuštanjem referentnog kamatnjaka na 0,5%) te indikatore prerađivačkog i uslužnog sektora u eurozoni i SAD-u, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram