Zatvori
Jasmin Hadzic
05/09/2012

Nakon Megauploada ugašen i FileSonic file sharing servis

Nakon Megauploada ugašen je još jedan veliki file sharing servis...

Iz za sada nepoznatih razloga ugašen je FileSonic - veliki file sharing servis koji je na vrhuncu svoje popularnosti bio jedan od deset najčešće korištenih servisa za razmjenu datoteka putem interneta. Neslužbene glasine govore kako je FileSonic ugašen uslijed tužbi za kršenje autorskih prava na digitalni sadržaj.

Filesonic je navodno tužila jedna velika pornografska kuća kao i predstavnici Warner Brosa, NBC Universala i Microsofta.

- Ilegalno “skinuo” 31 pjesmu s inteneta – dobio kaznu od 4 milijuna kuna!

Ranije ove godine ugašen je još jedan popularni sharing servis, Oron, također zbog rasparčavanja piratskog sadržaja.

Nakon što je početkom godine zatvoren Megaupload brojni drugi file sharing servisi ograničili su svoje opcije preuzimanja tuđeg sadržaja sa svojih servera, no čini se kako ni to neće spriječiti većinu njih da zatvore svoja vrata pred multi-milijunskim tužbama velikih medijskih kompanija.

"Poslovanje file sharing servisa postaje sve teže jer je teško izbjeći nevolje s vlastima i vlasnicima intelektualnog vlasništva", za BBC je komentirao Ernesto Van Der Sar, urednik glasovitog TorrentFreak.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram