Zatvori
Poslovni Puls
05/09/2012

Radimir Čačić: Vlada će dati autoceste u koncesiju na 30 ili 35 godina!

Vlada definitivno ide u projekt monetizacije autocesta, odnosno davanja u koncesiju na 30 ili 35 godina, dok vlasništvo ostaje državno i to je neupitno, poručio je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić nakon sastanka s "gradonačelnikom" londonskog financijskog središta Cityja koji boravi u Zagrebu...

Čačić je pozvao britanske investitore i na natječaje za Plomin, te druge projekte iz energetike i infrastrukture.

Veleposlanik britanske financijske industrije David Wootton iskazao je zanimanje Britanaca za ulaganja, ne otkrivajući konkretnije koja, ali i poručio da hrvatske vlasti, državne i lokalne, moraju brže donositi odluke kako ulagači ne bi imali problema.

Ocijenio da ulazak Hrvatske u EU otvara velike poslovne mogućnosti te da će Hrvatska nakon ulaska u Uniju biti uočljivija na investicijskom horizontu. U Hrvatskoj, prema njegovim riječima, postoji poslovi talent za čiji su razvoj potrebi dobri uvjeti i fizička infrastruktura, na čemu treba raditi.

"Interes britanske poslovne javnosti za Hrvatsku postoji oduvijek, a sada ga treba ojačati. Hrvatska mora naći načina da iskoristi svoja ljepote i položaj", rekao je Wooton, spominjući pritom Luku Rijeka i potrebu njezina povezivanja sa zaleđem.

Zaključio je da iz Hrvatske u London nosi vrlo pozitivne utiske i poruke.

Novinari su Čačića pitali je li Vladin investicijski plan krahirao s obzirom na je investicijska aktivnost javnih poduzeća podbacila u odnosu na plan. Čačić je odgovorio da Vlada želi do kraja godine investicije javnih poduzeća podići za 80 posto u odnosu na prošlu godinu te da vjeruje da se to može postići.

Na pitanje koji projekti javno-privatnog partnerstva se provode ili su u planu, odgovorio je da bi tijekom studenog trebali biti raspisani natječaji za izbor privatnog partnera u obnovi škola u Varaždinskoj županiji, Dubrovniku, Zagrebu i Međimurju, a tu je i obnova nekoliko bolnica te pravosudnih objekata u zapadnom dijelu Zagreba. "Ti projekti ukupno su vrijedni 1,8 milijardi kuna", rekao je Čačić, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram