Zatvori
Poslovni Puls
07/09/2012

Odzvonilo nogometnim tajkunima: Premiership liga uvodi financijska ograničenja?

Čak 14 klubova u Premiershipu želi uvesti financijske restrikcije, kako bi se onemogućile nove snažne financijske "injekcije" bogatih vlasnika klubova i instant uspjeh kakav se dogodio u Chelseaju i Manchester Cityju...

Na sastanku predsjednika klubova Premierlige održanom u četvrtak razmatrali su se modaliteti mogućih financijskih restrikcija za tamošnje nogometne klubove.

Premda sastanak nije izrodio nikakve konkretne zaključke, dogovoren je nastavak pregovora, a sve u cilju kako bi se onemogućile nove snažne financijske "injekcije" bogatih vlasnika klubova i instant uspjeh kakav se dogodio u Chelseaju i Manchester Cityju.

"Svaki klub bi trebao trošiti onoliko koliko je uprihodio. Na taj način bi vrlo lako utvrdili pravu veličinu klubova. Osobno sam veliki zagovornik mehanizama poput UEFA-ina financijskog fair playa jer vjerujem da će to pomoći jačanju pravog klupskog nogometa", ocijenio je menadžer Arsenala, Arsene Wenger.

Navodno se na sastanku većina predsjednika premijerligaša, prema nekim izvorima njih 14, izjasnila u prilog donošenju mjera za financijske restrikcije, a izričiti protivnici bili su predstavnici, očekivano, Chelseaja i Manchester Cityja, ali i Fulhama i Evertona., prenosi Net.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram