Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2012

Krizu osjeti samo sirotinja: Rolls-Royce na korak do rekordnih prodajnih rezultata?

Rolls-Royce, proizvođač luksuznih modela kao što su Phantom, Corniche i Ghost prodao je 3,538 automobila u 2011. godini...

Rolls-Royce je posljednja u nizu britanskih kompanija koje profitiraju na tržištima u nastajanju. Naime, azijska tržišta gladna su za lukSuznim proizvodima, pa ne čudi da je Rolls-Royce prošle godine postigao najbolje rezultate u prodaji u 107 godina dugoj povijesti ove kompanije.

Sada u vlasništvu korporacije BMW, Rolls-Royce je na dobrom putu da ove godine nadmaši rekord postignut 2011. i to upravo zahvaljujući rastu bogatstva u Aziji koje nadmašuje europsku gospodarsku krizu.

Kompanija je objavila da je u azijsko-pacifičkoj regiji prodaja narasla 47 posto, na Bliskom Istoku 23 posto i 17 posto u Sjevernoj Americi. Kina i Sjeverna Amerika su najveća tržišta za Rolls-Royce.

Izvršni direktor kompanije Torsten Mueller-Oetvoes rekao je da se usporavanje kineskog gospodarstva neće negativno odraziti na ostvarivanje druge uzastopne rekordne godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram