Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2012

Niste valjda zaboravili? Do predstavljanja novog iPhonea ostalo je još samo 24 sata

Apple sutra predstavlja novu verziju iPhonea, iPhone 5, kojeg s nestrpljenjem očekuju milijuna obožavatelja Appleovih pametnih telefona...

Novi iPhone 5 podržavat će 4G LTE bežičnu mrežu koja je, kako tvrdi Apple, najbrža mreža za mobitele na svijetu.

Iz Applea poručuju kako će iPhone 5 raditi na mrežama u Europi, SAD-u i Aziji, no kako je moguće da uređaj neće u svim državama podržavati sve LTE mreže. LTE je najnovija generacija bežične tehnologije koja korisnicima omogućuje surfanje, razmjenu i preuzimanje sadržaja pri velikim brzinama. Na ovoj tehnologiji rade i Samsungovi uređaji.

Usprkos popularnosti iPhonea, Apple drži drugo mjesto na tržištu pametnih telefona sa 16% udjela na tržištu u drugom tromjesečju, dok je na prvom mjestu južnokorejski Samsung sa 32,6%. Slijedi finska Nokia sa 6,6%, tajvanski HTC s 5,7% i kineski ZTE s 5,2%.

iPhone 5, koji će se možda predstaviti kao "novi iPhone", trebao bi doći s redizajniranim kućištem, bržim procesorom i nešto većim zaslonom.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram