Zatvori
Jasmin Hadzic
11/09/2012

Splitski Megapopust: Možemo se nositi s konkurencijom u V. Britaniji i Njemačkoj

Dok mnogi propitkuju održivnost poslovnog modela grupne kupovine - jedan hrvatski servis za kupovinu s velikim popustima najavljuje širenje na razvijena inozemna tržišta...

Američki Groupon je pokrenuo trend grupne kupovine, a od izlaska na burzu izgubio je čak 80 posto svoje tržišne vrijednosti. Mnogi će stoga pomisliti kako grupna kupovina možda i nije isplativ biznis kao što se nekoć mislilo, no te dileme ne muče splitsku tvrtku Megaplakat koja stoji iza Megapopust.hr servisa.

Tvrtka koja je do prošle godine bila poznata isključivo po svojim billboard plakatnim površinama, sada najavljuje ozbiljno širenje svog servisa za grupnu kupovinu na velika inozemna tržišta.

Megapopust je jučer najavio pokretanje poslovanja u Velikoj Britaniji i Njemačkoj s portalima Scontodeal.co.uk i Scontodeal.de, a u planu su i portali u Austriji i Švicarskoj, te u susjednim zemljama Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

I dok su drugi Groupon-klonovi širenje sveli isključivo na regionalna tržišta, Megapopust je hrabro zakoračio na razvijena i velika internetska tržišta gdje ih čeka ozbiljna konkurencija.

"Tržišta Velike Britanije i Njemačke smo izabrali kao prva inozemna tržišta iz razloga što veliki broj naših djelatnika dobro poznaje jezike tih zemlja, te iz razloga što se na tim tržištima nalaze milijunski gradovi koji imaju velik potencijal za grupnu kupnju. Smatramo da ćemo se uspješno nositi sa konkurencijom na inozemnom tržištu iz razloga što imamo veliko znanje i iskustvo koje smo stekli radeći sa tisućama ponuda", rekla nam je Tamara Lolić, PR i Marketing menadžerica za Megapopust.

Megaplakat je već otvorio i lokalne tvrtke u Londonu i Berlinu odakle će voditi poslovanje za tržišta V. Britanije i Njemačke.

Iako tržište grupne kupovine u ovom trenutku izgleda poprilično zasićeno i puno toga upućuje na zaključak kako su kupci pomalo umorni od silnih "dealova": recesija i manjak raspoloživog novca u novčaniku europskih potrošača možda ipak pomognu Megapopustu da se ozbiljno etablira na velikim europskim tržištima.

Hoće li im to poći za rukom - doznat ćemo već kroz nekoliko mjeseci...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram