Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2012

Podravka i Kraš jurišaju na Aziju: Kinezi će uživati u Bajaderama i Vegeti?

Kineska banka EXIM će investirati 10 milijardi američkih dolara u zemlje jugoistočne Europe, izjavio je na brifingu o radnom posjetu Kini u Ministarstvu poduzetništva i obrta, ministar Gordan Maras...

On bi što prije povezao ovu kinesku banku s HBOR-om jer će se tako omogućiti kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva s kamatnom stopom od jedan posto. Točnije, ponudit će se zajedničke kreditne linije i to na način da će 30 posto kredita od planirane investicije imati kamatnu stopu od 1 posto, a Maras prve realizacije očekuje uskoro.

Kinezima su predstavljene hrvatske kompanije Kraš, Podravka, Erdutski vinogradi, Zigante tartufi te Osječki klaster poljomehanizacije. Maras smatra kako interes za hrvatske kompanije u Kini postoji, a moguće su i poslovne suradnje, pogotovo po pitanju vina. "Uz vinarije, vjerujem kako bi na kineskom tržištu mogli uspjeti i Podravka i Kraš", kaže Maras.

"Kad znamo da smo našli odlično tržište za hrvatsko vino jasno nam je da smo napravili odličan posao", smatra Maras te dodaje kako se interes Kine za Hrvatsku sastoji od činjenice kako se na Hrvatsku gleda kao europsko tržište, a ne samo zemlju od 4,5 milijuna stanovnika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram