Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2012

Googleov impresivni debi na tržištu auto-osiguranja

Google-ova web stranica za usporedbu cijena autoosiguranja na tržištu Velike Britanije samo dva dana nakon lansiranja postala je drugi najposjećeniji internet servis te vrste...

Prema podacima marketinške agencije Greenlight, već drugog dana od pokretanja stranicu je posjetilo 75 posto ljudi koji su tražili termin "usporedba cijena autoosiguranja“. Najposjećeniji site bio je gocompare.com, koji je tog dana imao 88 posto od svih  ukupnih upita.

Googleov servis ima ponudu od oko 120 osiguratelja, no ono što je još važnije - ima i kodeks koji od osiguratelja zahtijeva da prikažu ne samo najjeftiniju, nego i najadekvatniju policu.

Andreas Pouros, operativni direktor digitalne marketinške agencije Greenlighta, kaže da je pokretanje ove stranice zasigurno Googleov najagresivniji potez na području financijskih usluga, prenosi SvijetOsiguranja.

"Iako Googleov najnoviji pothvat i nije preveliko iznenađenje kada je riječ o strancima koje nude financijske usporedbe, sasvim je sigurno da će podići prašinu, i to s razlogom. Naime, na temelju pokazatelja posjećenosti u prva dva dana, Googleovu stranicu moglo bi do kraja mjeseca posjetiti barem 500 tisuća ljudi“, kaže Pouros.

No, unatoč dobrom početku, Google ima još puno posla na uvjeravanju kako vozača tako i osiguratelja.

"Samo će vrijeme pokazati jesu li potrošači prepoznali vrijednost ove usluge i u kojoj je mjeri promijenila njihove navike istraživanja i kupnje. Sljedećih nekoliko tjedana bit će razdoblje intenzivnog prikupljanja podataka s ciljem utvrđivanja kako će cijeli projekt utjecati na poslovanje osiguratelja i kratkoročni i dugoročno“, zaključuje Pouros.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram