Zatvori
Poslovni Puls
20/09/2012

Američki komičari ponovno napadaju: Mitt Romney je nova Sarah Palin!

Objava videosnimke s donatorskog skupa za Mitta Romneya na kojoj republikanski kandidat govori da 47 posto Amerikanaca ne plaća porez na dohodak i nikada neće glasati za njega, pokazala se kao poklon za komičare u kasnovečernjim talk show programima američkih televizija...

"Konačno kandidat s hrabrošću da kaže da su pola svih Amerikanaca 'niškoristi' koji vjeruju da imaju pravo na hranu", kaže Steven Colbert, voditelj Colbert Reporta na kablovskoj televiziji Comedy Central. "Mi koji stvaramo radna mjesta znamo da ne postoji besplatan ručak. Ručak je 50.000 dolara po tanjuru", što je bila cijena ulaznice za Romneyev donatorski skup.

Jon Stewart prikazao je na svom The Daily Showu i snimku od prije više desetljeća na kojoj Romneyeva majka govori o političkom usponu njegovog oca - započetog nakon što je kao dječak živio na socijalnoj pomoći. "George Romney je bio na socijalnoj pomoći. Dakle prema vlastitoj logici Mitta Romneya, on nikada ne bi dobio glas svoga oca", rekao je Stewart.

No to nije bio jedini jedini dar komičarima s videosnimke snimljene skrivenom kamerom. Na snimci je Romney također rekao kako bi imao bolje izglede za pobjedu da je Latinoamerikanac, te upozorio da "ako glasački blok Hispanika postane privržen demokratima kao što su to u prošlosti postali Amerikanci afričkog podrijetla, mi smo u nevolji kao stranka a ja mislim i kao nacija". Tako se u jednom potezu Romney uspio odijeliti od 47 posto stanovništva, a uz to i od brojne Latino zajednice, što je Stewarta natjeralo da se upita: "To je tip kojem njegova vjera zabranjuje da pije alkohol. Možete li zamisliti što bi tek rekao da je bio pijan?".

Izvor: HRT

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram