Zatvori
Jasmin Hadzic
21/09/2012

Bilo je samo pitanje vremena: Azija postala najveće Facebookovo tržište

S obzirom da je Azija kontinent s najviše ljudske populacije - ovo ne bi trebalo nikoga iznenaditi...

Azija je nedavno preskočila Europu i postala najveće Facebookovo tržište. Prema statistici koju je objavio SocialBakers, Facebook u Aziji ima 242 milijuna korisnika. Slijedi Europa s 241 milijunom korisnika te Sjeverna Amerika s 236 milijuna korisnika.

Bilo je samo pitanje vremena kada će Azija zasjesti na prvo mjesto, a da će u budućnosti uhvatiti još veći udio Facebook korisnika jasno je iz statistike o postocima "penetracije". Naime, samo 6,26 posto Azijaca koristi Facebook, dok u Europi taj postotak iznosi gotovo 30 posto, a u SAD-u i Kanadi visokih 44 posto.

Niska penetracija Facebooka u Aziji rezultat je nejednake razvijenosti i pristupa novim tehnologijama koji varira od regije do regije.

Veliki pomak naprijed sigurno bi se dogodio kada bi Facebook bio prisutan u Kini gdje se nalazi na popisu servisa kojima nije dozvoljeno poslovanje u Kini.

Globalno - očekuje se kako će Facebook vrlo skoro premašiti brojku od milijarde korisnika!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram