Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2012

Svjetsko tržište: Rast proizvođačkih cijena u Njemačkoj, pesimizam zavladao tržištima...

Proizvođačke cijene u Njemačkoj tijekom kolovoza narasle su 1,6% u odnosu na isto razdoblje lani, dok su u odnosu na srpanj porasle 0,5 posto...

Prema preliminarnim podacima PMI indikator uslužnog sektora na razini eurozone spustio se na 46,0 u rujnu ponajprije kao posljedica pada uslužnog sektora u Francuskoj (na 46,1 sa 49,2). S druge strane, PMI indikator uslužnog sektora u Njemačkoj porastao je na 50.6 (sa 48,3). PMI indeks prerađivačkog sektora eurozone bilježi nešto bolje rezultate u rujnu, rast sa 45,1 na 46,0.

Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom je tjednu je na istoj razini (382 tisuće) kao i tjedan ranije, dok se broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenima blago smanjio te iznosi 3272 tisuće.

Njemačke su obveznice jučer i treći dan za redom ostvarile rast cijena. Potražnja za njemačkim vrijednosnicama potaknuta je rastom averzije prema riziku koja je dodatno do izražaja došla nakon aukcije španjolskih trogodišnjih i desetogodišnjih papira na kojoj su troškovi financiranja porasli. Posljedično, španjolski i talijanski prinosi su porasli, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram