Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2012

Linićev trijumf: Od objave liste poreznih dužnika - uplaćen zaostali porez od 90,5 milijuna kuna

Linićeva lista poreznih dužnika sustavno se smanjuje iz tjedna u tjedna. Porezna uprava objavila je na svojim stranicama kako je do kraja prošlog tjedna ukupno 1415 poreznih dužnika uplatilo ukupno 90,5 milijuna poreznog duga...

Pritom je 469 dužnika izbrisano s liste "srama" jer su svoj dug podmirili u potpunosti, a riječ je o ukupnoj cifri od 44,53 milijuna kuna.

Ostalih 946 poreznih obveznika svoj je dug platilo samo parcijalno, ali su izbrisani s liste jer je njihov dug  temeljem izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa. Oni su u državnu blagajnu uplatili 45,95 milijuna kuna.

Valja napomenuti kako se na listi poreznih dužnika nalaze  pravne osobe s dugovanjima iznad 300 tisuća kuna, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost (obrtnici) čiji je dug veći od 100 tisuća kuna te građani koji za poreze i doprinose državi duguju više od 15 tisuća kuna. Podsjetimo kako su se na prvom popisu, objavljenom zadnjeg dana srpnja, nalazila 7124 poduzeća koja su prema neslužbenim najavama dugovala ukupno preko 15 milijardi kuna.

Na popisu fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost, odnosno obrtnika, bila je 13.066 dužnika s dugom od oko 4,4 milijarde kuna. Građana koji državi duguju preko 15.000 kuna poreza na listi se nalazilo 82.180, a njihov dug iznosio je oko deset milijardi kuna, prenosi Index.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram