Zatvori
Jasmin Hadzic
26/09/2012

Najveća tražilica poslova na internetu prodana Japancima za milijardu dolara

Kod nas malo poznata, ali inače najveća tražilica poslova na internetu - Indeed.com kupila je jedna japanska kompanija za nepoznati iznos...

Ipak, neki američki tehnološki i poslovni mediji navode kako je Indeed.com postigao cijenu od 750 milijuna do 1 milijarde dolara, što je iznimno impresivno za kompaniju osnovanu davne 2004. godine s ciljem agregacije svih dostupnih i na internetu oglašenih radnih mjesta. Novi vlasnik najveće svjetske internetske tražilice poslova je japanska korporacija Recruit s 22.000 zaposlenika i godišnjim prihodima koji premašuju 10 milijardi dolara.

Indeed je inače u svojih osam godina postojanja dogurao do 550 zaposlenika i 80 milijuna jedinstvenih posjetitelja na svojim internetskim portalima koji osim tržišta SAD-a obuhvaćaju i više od 50 drugih (europskih i azijskih) zemalja.

Posebno zanimljivo bit će spomenuti da je Indeed gotovo u potpunosti financiran vlastitim kapitalom i kapitalom svojih suosnivača. Jedina vanjska runda ulaganja zaključena je 2005. godine kada su nekoliko fondova rizičnog kapitala i poznati novinski izdavač New York Times u Indeed uložili ne previše impresivnih 5 milijuna dolara.

Spekulira se kako će NYT na preuzimanju Indeeda zaraditi čak 100 milijuna dolara!

Sjajno ulaganje...

Foto: BusinessInsider

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram