Zatvori
Jasmin Hadzic
02/10/2012

Airtime, video chat servis osnivača Napstera, ima samo mizernih 10.000 korisnika

Angažiranje Kurta Russella čini se da ipak nije imalo (pozitivnog) utjecaja na popularnost američkog video servisa...

Razvikanom video chat servisu Airtime kojeg su pokrenuli zloglasni suosnivači Napstera Shawn Fanning i Sean Parker - ne piše se dobro. Kako je objavio AllThingsD, Airtime ima tek mizernih 10.000 mjesečnih korisnika!

Pokrenut kao video chat platforma s velikom poveznicom s Facebookovom platformom, Airtime je u javnosti doživljen kao američka kopija ruskog Chatroulette servisa koji je prije godinu dana doživio svojih 5 minuta slave i zatim potonuo u potpunu anonimnost.

Podaci o 10.000 mjesečnih korisnika još su dodatno poražavajući ako se uzme u obzir da je Airtime i prije samog javnog lansiranja uspio prikupiti 33 milijuna dolara rizičnog kapitala od velikih fondova i anđela ulagača. Naravno - isključivo zbog zvučnih imena svojih suosnivača.

Osim jalove statistike, Airtime muče i kadrovski problem. "Brod koji tone" navodno je već napustio suosnivač Fanning, a otkaz je nedavno dao i tehnološki direktor Eric Feng.

S druge stane, u razgovoru za AllThingsD Parker ističe kako je još uvijek prerano da se sudi o uspjehu ili neuspjehu startupa koji postoji tek 12 tjedana i dodaje kako Airtimeovi programeri užurbano rade na dodavanju novih značajki koje će servis učiniti privlačnijim potencijalnim korisnicima.

"Vođenje startupa je kao kad jedete staklo. Na kraju ti se počne sviđatati okus vlastite krvi", slikovito je Parker objasnio Airtimeove probleme s nedostatkom korisnika.

Bez obzira na njegovo bizarno objašnjenje - iz Airtimeovog (sada je već gotovo sigurno) neuspjeha možemo naučiti kako je za dobar proizvod i dalje potrebno nešto vše od karizmatičnih poznatih osnivača te hrpe novca na bankovnom računu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram