Zatvori
Poslovni Puls
02/10/2012

Svjetsko tržište: Rast nezaposlenosti u eurozoni, pad industrijske proizvodnje u Italiji...

Jučer su objavljeni konačni rezultati o kretanju PMI indeksa prerađivačkog sektora u rujnu. PMI indikator prerađivačkog sektora na razini eurozone zabilježio je blagi porast sa 46.0 na 46.1, što je u skladu s očekivanjima...

Blagi rast promatranog indikatora zabilježen je i u Francuskoj i u Njemačkoj (sa 42.6 na 42.7 odnosno sa 47.3 na 47.4). Stopa nezaposlenosti u eurozoni u kolovozu bila je na razini 11.4% (u srpnju 11.3%).

Za razliku od njemačkih izdanja jučer su američke državne obveznice podršku pronašle u ekonomskim objavama s europskog i azijskog kontinenta. Nadalje, B.Bernanke je u svom obraćanju potvrdio spremnost kreatora monetarne politike na potporu gospodarstvu.

Španjolske državne obveznice porasle su treći dan za redom nakon što su stres testovi bili bolji od očekivanja, dok je blaži pad industrijske proizvodnje u Italiji tijekom rujna pružio dodatnu potporu talijanskim izdanjima, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram