Zatvori
Jasmin Hadzic
03/10/2012

Tržište mobilnog oglašavanja uskoro će vrijediti 13,5 milijardi američkih dolara

Mobilni uređaji svakim danom igraju sve veću i značajniju ulogu u rastu i razvoju tehnološke industrije, pa tako i digitalnog oglašavanja...

Iako još uvijek postoji velika fragmentiranost - samo je pitanje dana (ili mjeseca) kada će netko konačno "prokužiti" mobilno oglašavanje.

Rekao je to Paul Palmieri, izvršni direktor Millennial Medije, jedne od vodećih tvrtki na polju mobilnog oglašavanja. Prilikom gostovanja na jednoj tehnološkoj konferenciji u New Yorku Palmieri je rekao kako današnji potrošači na mobilnim uređajima provode 10 posto svog slobodnog vremena, ali istovremeno tržište mobilnog oglašavanja ima udio od samo 1 posto u ukupnom oglašivačkom kolaču.

On kaže kako će korisnici u budućnost još aktivnije koristiti mobilne uređaje, ali i kako će se dogoditi balansiranje između tržišnog i oglašivačkog udjela.

Po njemu, američko tržište mobilnog oglašavanja već će iduće godine vrijediti 6,8 milijardi dolara, dok će 2015. godine dpstići vrijednost od 13,5 milijardi dolara.

"Mobilno oglašavanje je jedini medij koji je oglašivačima dostupan kroz cijeli dan", rekao je Palmieri, a prenosi BusinessInsider.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram