Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2012

Sarah Lacy u Zagrebu: Samo društva koja ulažu u tehnologiju i obrazovanje mogu očekivati napredak

Danas je u Zagrebu održana peta T-HT konferencija Znanjem rastemo na kojoj su dvoje priznatih svjetskih govornika, dr. Michio Kaku i Sarah Lacy, govorili o pokretanju poduzetništva i u nepovoljnim gospodarskim uvjetima te promjenama koje će znanost i tehnologija donijeti do 2100. godine...

Izlaganje dr. Michija Kakua i Sarah Lacy pratilo je gotovo 800 uzvanika koji su od dr. Kakua imali priliku čuti detaljnije o zapanjujućoj i provokativnoj viziji 21. stoljeća koja uključuje revolucionarni razvoj na polju medicine, računala umjetne inteligencije, nanotehnologije, energetike i astronautike. Sarah Lacy istaknula je karakteristike poduzetničkog eko-sustava nužno potrebnog za razvoj i uspjeh novih kompanija te nas upoznala s iskustvima inspirativnih i odvažnih poduzetnika diljem svijeta, koji pokreću gospodarstvo u svojim zemljama unatoč nepovoljnim gospodarskim prilikama.

"Korištenje tehnologije i investiranje u obrazovanje omogućuje današnjim društvima da se rapidno razviju. Indija i Kina više su napravile u zadnjih 30, nego u zadnjih 300 godina i to ponajviše zahvaljujući korištenju interneta. Singapur je bio na dnu, a sad dramatično napreduje zahvaljujući ulaganju u obrazovanje. Društvima koja ulažu u tehnologiju i u obrazovanje lako je predvidjeti napredak u budućnosti", rekao je Kakua.

"Najveća barijera za inovacije je pronalaženje isprika. Svjedočila sam primjerima gdje su odlične poslovne ideje realizirane u siromašnim društvima, pod vojnim diktaturama, kolonijalnoj okupaciji, u financijskoj krizi ili u restriktivnom političkom uređenju. Ako su ljudi s idejom i vizijom u takvim uvjetima uspjeli pokrenuti poslovanje, onda nema opravdanja da se to ne napravi bilo gdje", rekla je u svom obraćanju Sarah Lacy, svjetski poznata autorica i blogerica koja piše o inovativnosti i poduzetništvu.

"Jedino znanje i obrazovanje predstavlja istinski kapital za napredak u budućnosti. U hrvatskom društvu nesumnjivo leži potencijal koji traži svoju priliku te je na nama da ga iskoristimo i napravimo kvantni skok kako bismo osigurali bolju budućnost za pojedince i društvo u cjelini te omogućili da ubrzano napreduju", rekao je predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram