Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2012

Svjetsko tržište: Dobre vijesti iz SAD-a, privremeno smirenje na periferiji eurozone...

PMI indikator uslužnog sektora na razini eurozone u rujnu je porastao na 46,1, pri čemu je od tri najveća europska gospodarstva jedino Italija zabilježila rast indikatora (na 44,5), dok su Njemačka i Francuska zabilježile njegov pad (na 49,7, odnosno na 45)...

Rezultati trgovine na malo u eurozoni u kolovozu su bilo bolji od očekivanja tržišta. ISM indikator uslužnog sektora u SAD-u u rujnu je porastao na 55,1, što je više od očekivanja tržišta.

Trgovina na malo je na godišnjoj razini zabilježila pad od 1,3%, što je bolje od očekivanja i manji pad nego u prošlom mjesecu, dok je na mjesečnoj razini ostvarila rast od 0,1 posto.

Privremeno smirenje na periferiji Europe (uz izuzetak Grčke) jučer je zadržavalo i španjolske i talijanske obveznice na relativno stabilnim razinama uz prihvatljive prinose (talijanski desetogodišnji prinos oko 5%). S druge strane ekonomske objave u Europi ne ulijevaju nadu u opravak što omogućava stabilnu potražnju za sigurnim utočištima.

Dio dobitaka i pad američkih prinosa na najnižu razinu u posljednja tri tjedna istopio se uslijed nešto povoljnijih ekonomskih pokazatelja (rast zaposlenosti i ISM indeks uslužnog sektora), javljaju analitičari Raiffeisenbanka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram