Zatvori
Poslovni Puls
05/10/2012

Dinamov "briljantni" marketing: Ako na stadion dođe 25.000 navijača - dijelimo milijun kuna!

Bilo je teško vjerovati da nas nešto iz Maksimira više može iznenaditi - ali najnovijoj bizarnoj marketinškoj akciji uspjelo je i to poći za rukom...

Nakon što je na prošlu utakmicu skupine Lige prvaka s portugalskim Portom na stadion u Maksimiru pristiglo tek nešto više od 4.000 najvatrenijih navijača - nogometaši zagrebaškog Dinama spontano (!) su se dosjetili jedne ekstremne mjere kako bi vratili navijače na trošne tribine stadiona Maksimir.

Dinamo će, naime, jednom sretniku dodijeliti čak milijun kuna, koje su prikupili igrači, ako na stadionu za utakmicu s PSG-om (koja je na rasporedu 24. listopada) bude najmanje 25.000 navijača. Ako na Maksimir stigne između 15.000 i 25.000  ljudi, premija dobitnika će biti smanjena na 150.000 kuna. Minimalni dobitak je 5.000 kuna ako na stadionu bude prisutno 5.000 navijača.

"Željeli smo konačno potaknuti naše navijače, a do ideje smo došli kroz razgovor", rekao je mladi Mateo Kovačić, navodno inicijator ove bizarne masovne nagradne igre.

"Poanta svega je utakmica protiv Porta na koju je došlo malo ljudi. Ostali smo razočarani posjetom i došli smo do ideje da se mi odreknemo dijela naših primanja i da jednom gledatelju damo bogatu nagradu. Mislim da je to dobra ideja, u Americi se često organiziraju takve akcije", kazao je Dinamov golman Ivan Kelava.

Ono što je Kelava međutim propustio reći jest da se u Americi slične nagradne akcije zbilja organiziraju, ali riječ je uglavnom o već unaprijed rasprodanim utakmicama, a ne o trećerazrednim sportskim nadmetanjima na koja stiže tek nekoliko tisuća navijača.

Dinamova stadionska inačica kviza "Tko želi biti milijunaš?" nije oduševila navijače zagrebačkih plavih koji su svoje nezadovoljstvo posljednom akcijom iz Dinamove svlačionice iskazali na internetskim forumima i društvenim mrežama. Pozitivan komentar...prava rijetkost.

U Dinamu kažu da će se u poluvremenu utakmice s PSG-om nasumično odabrati pet finalista koji će ući u daljnje natjecanje za milijun kuna. Valja napomenuti kako će pravo sudjelovanja u "nagradnjači" imati samo navijači koji su ulaznice (bar kodove) provukli kroz identifikacijske sustave.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram