Zatvori
Poslovni Puls
05/10/2012

Svjetsko tržište: ECB nije promijenio kamatnu stopu, loše vijesti iz SAD-a...

Jučerašnji odluke ECB-a i BOE o referentnim kamatnim stopama nisu donijeli promjene...

Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom je tjednu porastao za 8 tisuća zahtjeva u odnosu na prethodni tjedan. S druge strane, broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenih u porastao je za 10 tisuća.

Očekivano Europska središnja banka na jučerašnjem je sastanku zadržala referentnu kamatnu stopu na 0,75 posto. Fokus je bio na španjolskim izdanjima (dospijeća 2014., 2015., 2017.) ukupne vrijednosti 3,99 mlrd eura, koja su uz solidan interes investitora realizirana uz prinose 3,282%, 3,956% te 4,766 posto.

Američke državne obveznice istopile su dio dobitaka ostvarenih prethodna četiri dana neposredno pred objavu izviješća FED-a s prošlog sastanka. Naime, tržište očekuje preporuke i najavu mjera monetarne politike s ciljem podupiranja oporavka koje bi mogle potpiriti inflaciju. Američka izdanja našla su se pod pritiskom i nešto povoljnih izvješća s tržišta rada, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram