Zatvori
Poslovni Puls
08/10/2012

New York Times: Twitter izlazi na burzu 2014. godine?

Nakon Facebookovog neslavnog debija na američkom tržištu kapitala - mnogi se pitaju hoće li se nešto slično ponoviti i u slučaju društvene mreže br. 2...

New York Times objavio je iscrpni članak o društvenoj mreži Twitter. Između ostalog u članku se navodi kako se u Twitteru pripremaju za izlazak na burzu 2014. godine. Naravno, riječ je o neslužbenim informacijama, a NYT se poziva na glasine koje dolaze od neimenovanog "direktora" u Twitteru.

Slične glasine već su se pojavljivale u medijima, a izvršni direktor Dick Costolo u nekoliko je navrata poručio kako se njima "ne žuri s izlaskom na burzu". Iako je to vjerojatno istina, valja imati na umu da ulagači u Twitter zasigurno nemaju neograničeno strpljenje i u razumnom roku očekuju povrat na svoje ulaganje.

Naravno, izlazak na burzu ne mora biti konačno rješenje - tu je uvijek i moguća prodaja Twittera. Googleu, Facebooku, Microsoftu ili nekoj drugoj IT megakompaniji koja vidi monetizacijski potencijal u milijardama Twitterovih poruka u stvarnom vremenu.

S obzirom na nedavnu seriju (Groupon, Zynga, Facebook...) neuspjelih internetskih IPO-ova sasvim je moguće da će Twitter preferirati upravo punokrvno preuzimanje.

Vrijednost najveće mikro-društvene mreže procjenjuje se na 5 do 10 milijardi dolara. New York Times navodi kako će Twitter ove godine zabilježiti prihode od 350 milijuna dolara zahvaljujući novim oglašivačkim proizvodima.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram