Zatvori
Poslovni Puls
10/10/2012

Italija podigla stopu PDV-a na 22 posto

Takozvani "zakon o stabilnosti", usvojen jučer nakon osmosatne rasprave u talijanskom parlamentu, sadrži mjere vezane za proračun u razdoblju od 2013. od 2015. godine...

Talijanska vlada se u početku zauzimala za povećanje stope PDV-a za dva postotna boda, no na kraju se složila s povećanjem za samo jedan postotni bod, na maksimalnih 22 posto.

Tim zakonom također se želi olakšati i položaj građana s nižim primanjima, koje snažno pogađaju stroge mjere štednje uvedene s ciljem smanjenja talijanskog duga od 1,9 bilijuna eura i prevladavanja dužničke krize.

Vlada u Rimu rekla je kako "izmjenama poreza na dohodak namjerava uvesti važan element jednakosti i time olakšati trošenje obiteljima s najnižim dohocima".

Među ciljevima tog zakona je i kreiranje novih poticaja za povećanje produktivnosti, kao i stvaranje mehanizma zaštite za skupine građana kojima prijete financijske teškoće zbog mirovinske reforme i izmjene dobne granice za odlazak u mirovinu.

Tamošnja vlada trenutno provodi i reviziju potrošnje koja ima za cilj srezati prekomjernu potrošnju državnog sektora, poglavito u proračunima za zdravstvo i državnu upravu, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram