Zatvori
Poslovni Puls
10/10/2012

MMF kritizira i Europu: Morate uložiti veće napore u prevladavanje fiskalne krize

Europa mora uložiti veće napore kako bi prevladala fiskalnu krizu koja izaziva dodatne pritiske na ionako prenapregnut globalni financijski sustav, upozorio je Međunarodni monetarni fond (MMF)...

Europski dužnosnici poduzeli su proteklih mjeseci niz važnih koraka kako bi obnovili povjerenje tržišta i vratili povjerenje u eurozonu. Tako je Europska središnja banka (ECB) u rujnu najavila kupnju obveznica zemalja eurozone kako bi se snizili troškovi njihova zaduživanja.

U MMF-u upozoravaju da su potrebne dodatne mjere kako bi se vratilo povjerenje tržišta jer će se u protivnom Europa suočiti s ubrzanim procesom razduživanja, što bi pak povećalo rizik nestašice kredita jer bi banke smanjile kreditiranje, a rezultat bi bila recesija.

Usprkos brojnim već poduzetim važnim koracima na političkoj razini, zacrtane su mjere i dalje nepotpune u ključnim aspektima, što izlaže eurozonu prijetnji pojačanog odljeva kapitala, strahu od raspada i padu gospodarske aktivnosti, stoji u MMF-ovu izvješću, prenosi HRT.

Foto: fc00.deviantart.net

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram