Zatvori
Poslovni Puls
11/10/2012

Zagrebački Perpetuum Mobile objavio ponudu Software Asset Management usluga i rješenja

Perpetuum Mobile d.o.o. objavljuje dostupnost zaokružene ponude Software Asset Management usluga i rješenja najvećim kompanijama i organizacijama u Hrvatskoj i regiji...

SAM – Software Asset Management (upravljanje softverskom imovinom) detaljno je razrađena metodologija optimizacije nabave i korištenja softverskih licenci. U velikim organizacijama nabava softvera, te upravljanje njime kao imovinom, često se provodi „ad hoc“, bez dobro postavljenih i osmišljenih postupaka. Kao posljedica, događa se da softver nije usklađen s potrebama organizacije, pa i da se nabavljaju suvišne licence koje organizaciji zapravo nisu potrebne. SAM usluga, samim time, može poslužiti kompanijama za ostvarivanje značajnih ušteda u području nabavke i eksploatacije softverske imovine. Potreba za ovim metodama stoga je posebno izražena u kriznim vremenima, kad je management pod velikim pritiskom da kontinuirano isporučuje bolje rezultate uz istovremeno smanjivanje troškova.

Perpetuum Mobile je  prva kompanija u regiji koja je ostvarila članstvo u IAITAM – International Association of IT Asset Managers. Ovime se Perpetuum Mobile d.o.o. svrstao među samo osam kompanija u Europi s primjernim kompetencijama, znanjem i iskustvom koje nas kvalificira i za savjetovanje najsloženijih kompanija i organizacija. Također, Perpetuum Mobile d.o.o. je i Microsoftov „Gold Partner“ u SAM specijalizaciji.

"Ovu svoju poslovnu kompetenciju temeljimo na dugogodišnjem iskustvu u licenciranju najvećih klijenata u Hrvatskoj. Fokus naše ekspertize sada postupno pomičemo s prodaje softvera na savjetovanje klijenata o tome kako optimizirati nabavu i upravljanje softverskom imovinom, te potencijalno uštediti značajna sredstva, uz istovremeno jamstvo isporuke najprimjerenijih verzija softvera krajnjim korisnicima, kvalitetnije pozicioniranje tvrtke na tržištu i, dakako, osiguranje usklađenosti sa svim zakonskim i regulatornim propisima u poslovanju", rekao je Blerim Sela, Predsjednik uprave Perpetuum Mobile d.o.o.

Perpetuum Mobile d.o.o., osnovan 1989. godine, jedna je od vodećih hrvatskih IT tvrtki za rješenja u području internetskih portala, kolaboracijskih sustava te informatičke infrastrukture. Kao Microsoft Partner te partner niza drugih vodećih svjetskih proizvođača softvera i računalne opreme, Perpetuum Mobile među svoje korisnike ubraja najuglednije hrvatske tvrtke i organizacije iz privatnog (banke, osiguravajuća društva, mediji, telekomunikacijske tvrtke itd.) i javnog sektora (ministarstva, Hrvatski sabor, državna uprava), navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram