Zatvori
Jasmin Hadzic
12/10/2012

IAB: Internet oglašavanje u prvoj polovici godine dostiglo 17 milijardi dolara

Interactive Advertising Bureau (IAB) objavio je podatke o rastu digitalnog oglašavanja na američkom tržištu za 2012. godinu...

Prema njihovim podacima internetsko oglašavanje u prvih šest mjeseci ove godine dostiglo je vrijednost od rekordnih 17 milijardi dolara, što predstavlja rast od 14 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najveći rast ostvario je segment mobilnog oglašavanja, od čak 95 posto, na 1,2 milijardu dolara.

Solidan rast bilježe i online video oglašivački formati - 18 posto na 1 milijardu dolara. Oglašavanje putem tražilica (Google, Bing...) naraslo je za 19 posto na 8,1 milijardu dolara, dok je klasično display oglašavanje (banneri) raslo po stopi od 4 posto na 5,6 milijardi dolara.

Komentirajući IAB-ove podatke neki medijski analitičari zaključili su kako će internetsko/digitalno oglašavanje u budućnosti i dalje ostvarivati visoke stope rasta pa su zaključili kako je "besplatni" sadržaj (koji se financira reklamama) u najboljoj poziciji da iskoristi ovaj uzlazni trend.

"Solidan dvoznamenkasti rast u ovoj stagnirajućoj ekonomiji samo po sebi je veliki uspjeh", poručili su iz IAB-a i dodali kako najveći potencijal za ubrzani rast i razvoj pokazuje tržište mobilnog oglašavanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram