Zatvori
Poslovni Puls
12/10/2012

Ovo ima smisla: Hrvatska u nikad težoj krizi, a sve više Hrvata ide na...skijanje!

Prodaja skijaških aranžmana u turističkim agencijama, članicama Udruge hrvatskih putničkih agencija, bilježi rast u odnosu na 2011. godinu. Najpopularnija su skijališta u Austriji i Italiji, a povećan je interes za BiH, Sloveniju i mladima atraktivnu Francusku, doznaje Index iz Udruge hrvatskih putničkih agencija...

"Buking skijaških aranžmana je u punom jeku jer se tradicionalni i istinski ljubitelji zimskih radosti ne odriču kvalitetno provedenog vremena u krugu obitelji i prijatelja na snijegu, te se skijanje planira u okviru obiteljskog budžeta mjesecima unaprijed. Također, kapaciteti za tradicionalni hrvatski skijaški tjedan u siječnju su ograničeni pa last minute ponude najčešće nema. U odnosu na prošlu godinu buking je u porastu.", stoji u dopisu iz UHPA-e koji je dobio Index.

Najtraženije destinacije su Kronplatz (Italija), Obertauern, Nassfeld, Sillian i Schladming (Austrija), Kranjska gora, Golte i Rogla (Slovenija), i Val Thorens (Francuska). Ove godine iznenađenje je i porast prodaje skijaških aranžmana za Bosnu i Hercegovinu, dok su mladima i ove godine zanimljivi skijaški aranžmani za Francusku, i to ponajviše u ožujku.

Cijene aranžmana su na razini prošlogodišnjih ili malo više, a kao sredstvo plaćanja se najviše koriste kreditne kartice uz obročnu otplatu. Kako Index doznaje, neki plaćaju skijanje čak i na 12 rata!

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram