Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2012

Lov u mutnom: Facebook prošle godine u Velikoj Britaniji platio samo 238.317 funti poreza

Facebookov Mark Zuckerberg uspio je pronaći veliku rupu u zakonu - njegov Facebook, tvrtka koja vrijedi milijarde dolara, u Velikoj je Britaniji lani platio samo 238,317 funti poreza, piše britanski Sun...

Britanski Facebook 2011. je godine uprihodio 20,4 milijuna funti uz gubitak od 14 milijuna. No, stručnjaci tvrde da se prihodi samo čine malima jer je Facebook prodaju preusmjerio u Irsku, koja je poznata po malim porezima za tvrtke. Prema procjenama stručnjaka, Facebook je trebao platiti 175 milijuna funti.

Laburistički parlamentarac John Mann rekao je da je Facebook "neiskren i nemoralan" jer se koristi internetskom infrastrukturom u koju je država jako mnogo uložila. Porezni stručnjak Richard Murphy dodaje kako porezna uprava dopušta tvrtkama poput Facebooka da nekažnjeno koriste rupe u zakonu.

U Facebooku, koji u Velikoj Britaniji ima 90 zaposlenika, jučer su demantirali da imaju središte u Dublinu kako bi izbjegli plaćanje poreza, no priznali su da podaci o prihodima ne pokazuju njihov poslovni uspjeh, prenosi Večernji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram