Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2012

Nitko nas ne želi: Inozemna ulaganja pala za 75 posto

Izravna inozemna ulaganja u Hrvatsku u prvom polugodištu ove godine iznosila su 154,4 milijuna eura, objavila je Hrvatska narodna banka...

Tako su inozemna vlasnička ulaganja i dalje izrazito skromna, a uglavnom se odnose na manje projekte u turizmu, trgovinskoj djelatnosti te proizvodnji hrane i pića, naveli su analitičari središnje banke u listopadskoj informaciji o gospodarskim kretanjima.

HNB u statistici inozemnih izravnih ulaganja u Hrvatsku ne daje usporedbu s istim lanjskim razdobljem, no usporedba podataka o ulaganjima iz statistike platne bilance pokazuje da su izravna ulaganja u Hrvatsku u prvom polugodištu ove godine tek oko četvrtine ulaganja iz istog razdoblja lani.

Naime, po podacima iz statistike platne bilance, izravna inozemna ulaganja u prvih šest mjeseci prošle godine iznosila su 598,6 milijuna eura, a u istom razdoblju ove godine samo 154,4 milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram