Zatvori
Poslovni Puls
17/10/2012

Grčka bankarska grupacija Emporiki Bank prodana za samo jedan euro

Francuska banka Credit Agricole priopćila je u srijedu da je potpisala ugovor o prodaji kompletnog dioničkog kapitala grčke podružnice Emporiki banci Alpha Bank za simboličan iznos od jednog eura...

Procjenjuje se da će ta transakcija smanjiti neto dobit grupe Credit Agricole u trećem tromjesečju za oko dvije milijarde eura.

Francuska banka objavila je 1. listopada da je pokrenula ekskluzivne pregovore s grčkom bankom Alpha Bank o prodaji kompletnog dioničkog kapitala neprofitabilne grčke podružnice Emporiki Bank po cijeni od jednog eura.

Transakciju je u ponedjeljak odobrio upravni odbor banke a Credit Agricole i Alpha Bank namjeravaju je zaključiti do 31. prosinca.

Ulaganje Credit Agricola u zaduženu Grčku postalo je problematično nakon što su zajmovi banke Emporiki premašili depozite a Grčku i dalje pritišću financijske nevolje, uz prijetnju izlaska iz eurozone.

Uvjete transakcije već su odobrili upravni odbor banke Alpha i grčki fond za financijsku stabilnost.

Prije dovršetka transakcije francuska banka dokapitalizirati će Emporiki s 2,85 milijarde eura, nakon što je već u srpnju ubrzigala 2,3 milijarde eura, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram