Zatvori
Jasmin Hadzic
18/10/2012

Facebook otkrio kako zaraditi na proizvođačima mobilnih aplikacija

Facebook je napokon otkrio kako namjerava zarađivati kada njegovi korisnici preuzimaju mobilne aplikacije...

Nakon nekoliko mjeseci beta-testiranja u kojem su sudjelovali neke od vodećih internetskih kompanija, Facebook je otvorio svoj sustav oglašavanja za developere mobilnih aplikacija. Ubuduće - proizvođači/izdavači mobilnih aplikacija moći će zakupiti mobilne reklame na Facebooku i to tako da će Facebooku u zamjenu za reklamu platiti svako preuzimanje njihove aplikacije, a ne samo prikazivanje reklame ili klik na oglas.

S obzirom da veliki broj korisnika Facebooku pristupa upravo putem mobilnih uređaja - spomenuto novo oglašavanje moglo bi biti pravi hit u zajednici developera, ali i u samom Facebooku koji može očekivati pojačane prihode, što će sigurno biti pozdravljeno od strane dioničara tvrtke.

Iz Facebooka tvrde kako je beta-testiranje pokazalo da su njihove reklame za mobilne aplikacije puno učinkovitije od drugih oblika promocije na internetu.

Više o svemu pročitajte u objavi na Facebookovom službenom blogu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram