Zatvori
Poslovni Puls
19/10/2012

Šuška se: Podravka želi preuzeti Badel ili Vitaminku?

Podravka preuzima ili Badel ili se revitalizira priča o akviziciji Vitaminke, a sve novcem iz obveznih mirovinskih fondova koji će dokapitalizirati koprivničku prehrambenu industriju nakon izmjene Zakona koje se očekuju u 2013...

Siže je to kuloarskih priča koje je potaknuo predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, jednom rečenicom prigodnog govora pri preuzimanju nagrade za transparentnost poslovanja.

A operacija Podravka u scenariju iz neslužbenih izvora ide ovako. Zakon o obveznim mirovinskim fondovima trebao bi se izmijeniti tako da mirovinci više nemaju ograničenje od samo 10 posto udjela u nekoj tvrtki, već da se prag poveća na 20 posto udjela. To bi omogućilo dokapitalizaciju Podravke, a svježim kapitalom bi potom tvrtka mogla izvršiti akviziciju. S obzirom na to da se prijavila na natječaj za preuzimanje Badela 1862 povezivanje tih priča zvuči logično, a i akvizicija Vitaminke uvijek je relevantna, piše Večernji.

“Društvo u ovom trenutku nema saznanja da postoje bilo kakve materijalne činjenice koje bi sukladno propisima trebale biti objavljene, zbog mogućnosti utjecaja na promet ili cijenu dionica”, navodi se u odgovoru Podravke na upit Burze.

U Vladi se razgovara o mogućoj prodaji Podravke pa se Mršićev poziv ulagačima da budu spremni može odnositi i na to, objavili su neki mediji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram