Zatvori
Poslovni Puls
19/10/2012

U Microsoftu nezadovoljni: Dobit "pala" na 4,47 milijardi dolara

Američki tehnološki div Microsoft izvijestio je da mu se neto dobit u prethodnom tromjesečju smanjila 22 posto zbog prebacivanja dijela prihoda u naredno razdoblje s obzirom na predstojeće lansiranje nove verzije operativnog sustava Windows...

Neto dobit mu je u tri mjeseca do rujna pala na 4,47 milijardi dolara, što je manje no što su analitičari očekivali.

Ukupni prihodi bili su pak niži osam posto i iznosili 16 milijardi dolara.

Prodaja osobnih računa pala je budući da potrošači odlažu kupnju s obzirom na teške prilike u gospodarstvu ili se odlučuju za tablet računala.

Microsoftu je ujedno odlučio u sljedećem tromjesečju bilježiti ukupno 1,36 milijardi dolara prihoda, uključujući 783 milijuna dolara od prodanih licenci za računala s instaliranim sustavom Windows 8, budući da ne može uračunati te prihode dok u prodaju ne bude puštena najnovija verzija sustava, od 26. listopada.

Za naredno je tromjesečje odgođeno i 384 milijuna dolara prihoda od licenci za računala opremeljna sustavom Windows 7, koji uključuje mogućnost ažuriranja na Windows 8 za iznos od 15 dolara, te 189 milijuna dolara dolara prihoda od licenci za računala opremljena novom verzijom Officea, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram