Zatvori
Jasmin Hadzic
22/10/2012

Čovjek koji je pretvorio Facebook u tvornicu dolara, sada želi isto ponoviti s Airbnb.com

Čovjek koji je u Facebook uložio 500.000 dolara, a "izvukao" više od milijarde dolara - sada želi isto ponoviti s još jednim američkim tehnološkim startupom...

Prema pisanju WSJ-a, popularni servis za rezervaciju privatnog smještaja Airbnb pregovara s prvim ulagačem u Facebook, Peterom Thielom, koji je , navodno, spreman uložiti čak 150 milijuna dolara u brzorastući startup iz Kalifornije.

U ovom trenutku nije sasvim jasno da li je Thiel jedini novi ulagač ili će mu se pridružiti i fondovi rizičnog kapitala Andreessen Horowitz i Sequoia Capital.

Nakon Thielovog ulaganja, vrijednost Airbnb-a mogla bi skočiti na impresivnih 2,5 milijardi dolara, piše WSJ.

Pokrenut 2008. godine kao još jedan startup na (pre)zasićenom tržištu internetskog oglašavanja privatnog smještaja, Airbnb.com je kroz dvije godine dodao pregršt društvenih značajki koje su ga izdvojile iz mora sličnih servisa i strelovit uspon je krenuo koji niti danas ne jenjava.

Iz tvrtke su nedavno poručili kako do kraja godine očekuju 24 milijuna rezerviranih noćenja. Airbnb vlasnicima nekretnina nudi besplatno oglašavanje, a zarađuje putem provizije od 10 posto na svaku ostvarenu rezervaciju.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu je do sada prikupila ulagački kapital od 220 milijuna dolara...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram