Zatvori
Poslovni Puls
24/10/2012

Vlasnici Manchester Uniteda demantirali glasine o mogućoj prodaji kluba

"Obitelj Glazer investirala je u Manchester United kao u dugoročni projekt i ne namjerava prodavati klub", izjavio je izvršni dopredsjednik nogometnog kluba s Old Trafforda Ed Woodward...

Nagovještaji mogućnosti izlaska američkog vlasnika iz kluba pojavili su se nakon emisije vrijednosnih papira Manchester Uniteda na Njujorškoj burzi.

Nakon toga se javilo udruženje navijača koje je ustanovilo da Glazeri sada žele pobjeći nakon što su preuzeli solventni klub te potom izvukli novac iz njega dovevši ga u stanje prezaduženosti.

"Obitelj Glazer neće prodavati klub još mnogo, mnogo godina. Jednostavno, Manchester United nije na prodaju", dodao je Woodward izvijestivši o iznosu klupskog duga:

"Trenutno dug iznosi 360 milijuna funti. Ove nam godine na naplatu dolazi ukupno 31 milijun obaveza. Kako naš predviđeni profit za ovu godinu iznosi 107 milijuna funti, prispjeli iznos sanirat ćemo bez poteškoća. Uzmite za primjer situaciju na nogometnom tržištu: stojimo toliko dobro da možemo investirati u bilo kojeg igrača do kojeg nam je stalo", zaključio je Glazerov izvršni dopredsjednik, a prenose britanski mediji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram