Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2012

Dan D je stigao: U prodaju kreće novi Microsoftov operativni sustav Windows 8

Microsoft je u četvrtak službeno u promet pustio Windows 8, vrlo preuređenu verziju svojeg operativnog sustava kojom taj informatički div ulazi u bitku za tržište mobilnih telefona...

"Iz temelja smo preuredili Windowse", rekao je glavni direktor Microsofta Steve Ballmer, najavivši "novo doba za Microsoft i potrošače" na velikoj svečanosti u New Yorku.

"Danas smo na početku novog razdoblja interakcije s vašim računalima", izjavio je Steven Sinofsky, odgovorni za proizvode Windoes u Microsoftu. Istodobno s Windowsom 8, Microsoft će u petak u promet pustiti i tablet Surface.

Microsoft je danas objavio dostupnost Windowsa 8 i za korisnike u Hrvatskoj, istodobno kad i u više od 140 zemalja u 37 jezičnih inačica.

Krajnji korisnici i tvrtke moći će iskoristiti puni potencijal tog operativnog sustava od petka, a Microsoft je objavio i svečano otvaranje Windows Storea, internetske trgovine koja će biti dostupna na više od tisuću Windows 8 certificiranih računala i tablet PC-a.

Windows 8 bit će dostupan za preuzimanje i nadogradnju postojećih računala u više od 140 zemalja te u 37 jezičnih inačica na stranicama www.windows.com/buy, a korisnici će ga moći kupiti i na maloprodajnim lokacijama diljem svijeta.

Windows 8 će u maloprodaji biti dostupan u dvije inačice, Windows 8 i Windows 8 Pro. Windows 8 u Hrvatskoj će pratiti niz domaćih aplikacija, od kojih se neke mogu preuzeti već sada, izvijestili su iz Microsofta Hrvatska.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram