Zatvori
Poslovni Puls
27/10/2012

Ovo se i nama može dogoditi: Zbog korupcije EU Rumunjskoj ne dozvoljava povlačenje sredstava iz razvojnih fondova

Europska komisija odlučila je blokirati Rumunjskoj buduće isplate novca iz europskih fondova za poticanje razvoja zbog problema s korupcijom i prijevarama...

Komisija je objavila da je odlučila blokirati veći dio budućih sredstava za promet, regionalni i gospodarski razvoj zbog ozbiljnih propusta u rumunjskim sustavima upravljanja i kontrole korištenja europskog novca.

Problemi postoje u područjima javnih nabava, financijskog upravljanja i prevenciji i detektiranju prijevara i sukoba interesa, kaže se u priopćenju. Novac se neće isplaćivati dok Rumunjska ne riješi te probleme, navodi Komisija, koja je zadnju reviziju trošenja europskog novca u Rumunjskoj provela u lipnju i srpnju ove godine.

Komisija je također zaprijetila da će uskratiti gotovo pola milijarde eura previđenih za već pokrenute razvojne projekte u Rumunjskoj u vezi kojih također postoje zabrinutosti.

Rumunjska će novac dobiti pod uvjetom da prihvati utvrđene nepravilnosti i preusmjeri novac u nove projekte, ističe Komisija, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram