Zatvori
Poslovni Puls
30/10/2012

Ministar Vrdoljak: Nećemo imati milosti, rušimo sve što se ne legalizira!

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak predstavio je rezultate primjene Zakona o legalizaciji bespravne gradnje...

U mjesec dana Ministarstvo je primilo 7.748 zahtjeva za legalizaciju što je 500% više od prethodnih razdoblja. Apelirao je i na lokalnu samoupravu da ubrzaju postupke zaprimanja zahtjeva i izdavanja rješenja.

Ministar je poručio da neće biti povlaštenih što se tiče rušenja. Ono se nastavlja i s mora prelazi u Zagreb i Zagrebačku županiju.

"Nitko neće biti amnestiran, svi koji su gradili sad u prvom krugu van građevinske zone, nakon 21.06.2011 godine neće biti amnestiran, bio on tajkun, holivudski glumac ili političar", poručio je ministar Vrdoljak, prenosi HRT.

Pomoćnik ministra za inspekcijske nadzore Davor Oršanić je izjavio kako je do sada uklonjeno 209 nezakonito izgrađenih građevina, a najveći broj su uklonili sami investitori i vlasnici. Točno 207 su uklonili investitori, građevinska inspekcija je bila prisiljena u dva slučaja uklanjati bespravne građevine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram