Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2012

Lakrdija: Francuska od Googlea zatražila čak milijardu eura!

Francuske porezne vlasti zatražile su od američke kompanije Google milijardu eura u sporu u vezi s nadoknadom medijskim internetskim stranicama, pišu francuski mediji...

Francuski tjednik Canard Enchaine, ne navodeći izvor, ističe da je podneseni porezni zahtjev u vezi cijena transfera utvrđenog između Googleove holding kompanije u Irskoj i francuskog odjela za četiri porezne godine.

Francuske porezne vlasti priopćile su da ne mogu komentirati o određenim slučajevima zbog privatnosti poreznih obveznika, dok Google nije komentirao zahtjev. Glasnogovornik Googlea za Francusku rekao je da kompanija nije primila slično obavještenje.

"Nastavljamo surađivati s francuskim vlastima kao i do sada. Google poštuje fiskalne zakone svih zemalja u kojima posluje i europska pravila", kazao je glasnogovornik, prenosi Al-Jazeera.

Tjednik navodi da je zahtjev iznešen tijekom sastanka između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i Googleovog predsjednika Erica Schmidta.

Hollande je istakao da će francuska Vlada, ukoliko to bude potrebno, prilagoditi zakon da bi riješila spor s francuskim internetskim stranicama koje žele da im Google isplati postotak od reklamnih prihoda uzetih od preusmjeravanja korisnika prema njihovim sadržajima.

Prema Hollandeovim riječima, ukoliko pregovori između Googlea i medijskih izdavača ne rezultiraju dogovorom do kraja godine, američka kompanija već zna što je čeka sa porezne točke gledišta, a to je milijarda eura, inače neće biti mjesta za pregovore.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram