Zatvori
Poslovni Puls
02/11/2012

Od objave porezne liste srama naplaćeno 148 milijuna kuna zaostalog poreza

Država je dobila prvi novac iz osobne imovine direktora i vlasnika poduzeća koja nisu plaćala porezne obveze iako su imala novca za njihovo pokrivanje. Novac su prebacivali s računa jedne na račun druge tvrtke ili na svoje  privatne račune. Kako piše Novi list, na taj je način iz osobne imovine direktora i vlasnika dosad naplaćeno malo više od sedam milijuna kuna...

Zasad nema službenih informacija o kojim je ljudima i poduzećima riječ, a vjerojatno Porezna uprava neće iznositi  takve podatke. Najviše su naplatili poreznici iz  Splita (4,3 milijuna kuna) i Osijeka  (2,46 milijuna kuna).

Dosad je porezna uprava pokrenula 362 postupka u kojima vrijednost nenaplaćenih poreza doseže milijardu kuna, a doneseno je 165 rješenja u kojima se porezne jamce tereti za 248 milijuna kuna poreznog duga.

Objava liste dužnika poreznim je vlastima dosad donijela gotovo 148 milijuna kuna, od čega 81,5 milijun kuna otpada na 769 poduzetnika koji su u potpunosti otplatili svoj dug i skinuti su s liste. Dug koji su poreznici naplatili od dužnika s liste za 24 milijuna kuna veći je od iznosa što su ga prokazani dužnici uplatili prije tri tjedna i može, primjerice pokriti jedan mjesečni izdatak za naknade nezaposlenima ili dječji doplatak za koji država mjesečno treba oko 138 milijuna kuna, piše Novi list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram