Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2012

Bizarno: Apple nije uspio zaštititi robnu marku "iPhone"

Meksička telekomunikacijska kompanija iFone proglasila je pobjedu u pravnoj bitci s Appleom oko zaštite imena iPhone te bi mogla platiti značajnu nadoknadu, javljaju novinske agencije...

Kompanija iz Meksika priopćila je da je sud odbio Appleov zahtjev da zaštiti ime iPhone u sudskom procesu koji traje od 2009. godine kada je iFone tužio Apple zbog sličnosti s imenom jednog od njihovih najpopularnijih proizvoda.

Apple je iPhone na američkom tržištu predstavio 2007. godine, četiri godine nakon što se meksička firma registrirala s imenom iFone.

"Ovo je treći put da Apple gubi pravnu bitku što pokazuje pravu istinu. iFone ima puno pravo koristiti svoj brend", stoji u priopćenju.

Odvjetnik iFonea Eduardo Gallart kazao je da će Apple meksičkoj kompaniji morati nadoknaditi korištenje sličnog imena. Iznos kazne još uvijek nije utvrđen, ali Gallart tvrdi da će to biti 40 posto od prodajne cijene usluge, prenosi Klix.ba.

Foto: bhportal.net

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram