Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2012

Nema krize za irski Ryanair: Polugodišnja dobit porasla na čak 596 milijuna eura!

Niskobudžetna irska aviokompanija Ryanair izvijestila je da joj je dobit u prvoj polovini poslovne godine porasla zahvaljujući većem broju putnika i višim cijenama aviokarata, prenosi BBC...

Neto dobit u šest mjeseci do kraja rujna iznosila je 596 milijuna eura, što je 10 posto više nego u istom razdoblju lani. Zahvaljujući rekordnom prometu i 6-postotnom poskupljenju karata prihodi su poskočili 15 posto, na 3,1 milijardu eura.

Aviokompanija je povisila prognozu godišnje dobiti na 490 do 520 milijuna eura, s ranije prognoziranih 400 do 440 milijuna eura.

"Naše 10-postotno povećanje dobiti u prvoj polovici godine i 7-postotni rast prometa unatoč visokim cijenama nafte i nastavljenoj recesiji i štednji u Europi predstavljaju snažan rezultat", navela je kompanija u priopćenju. Dobit je premašila zacrtanu razinu između ostalog i zahvaljujući brojnim rezervacijama nakon Olimpijskih igara i nižim troškovima goriva nego što se prognoziralo, stoji u priopćenju iz Ryanaira.

U Ryanairu očekuju da će "prilike na europskim tržištima ostati teške, budući da će recesija, štednja, visoki troškovi goriva i pretjerani porezi ograničiti potražnju za uslugama zračnog prijevoza".

"Neće se moći izbjeći propast još nekih zračnih prijevoznika i konsolidacija u sektoru", poručuju iz najveće irske low-cost aviokompanije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram