Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2012

Barack Obama je novi/stari predsjednik SAD-a

Sljedeće četiri godine u Bijeloj kući - i dalje će živjeti Barack Obama...

Ukupno je osvojio 281 elektorski glas, a njegov protivnik republikanac Mitt Romney - 201. Još se čeka potrvrda Obamine pobjede u Floridi. Neizvjesan je i ishod izbora u Virginji, gdje Obama vodi. Prema projekcijama CNN-a, Obama osvaja Ohio i pobjeđuje. U stožeru demokrata u Chicagu počelo je slavlje.

U pobjedničkom govoru u Chicagu najavio je da će raditi na prevladavanju podjela u Sjedinjenim Državama poručivši da najbolje za njegovu zemlju tek dolazi.

"Večeras na ovim izborima, vi, američki narod, podsjetili ste nas da smo, iako je naš put bio težak, a naše putovanje dugo, ustali i izborili se ... i u našim srcima znamo da za Sjedinjene Države najbolje tek dolazi", rekao je Obama u polusatnom pobjedničkom obraćanju burno pozdravljen u izbornom stožeru u Chicagu.

"Bez obzira na to jeste glasovali za mene ili ne - slušao sam vas i učio od vas, i zbog vas sam bolji predsjednik i vratit ću se u Bijelu kuću odlučniji i nadahnutiji nego ikad za posao koji leži pred nama", rekao je Barack Obama.

Obama je najavio da će u sljedećim tjednima i mjesecima raditi s vođama obiju stranaka na izazovima koji se mogu riješiti jedino zajedničkim snagama - smanjenju deficita, poreznoj reformi, imigracijskoj reformi i oslobađanju od ovisnosti o inozemnoj nafti.

Obama je u govoru čestitao svome protivniku na kampanji dodajući da se nada da će se uskoro sastati s Mittom Romneyjem kako bi vidio što mogu zajednički napraviti za američku budućnost.

Posebno je pozdravio svoju suprugu Michelle, poručivši da je "voli više nego ikad".

Foto: BarackObama.com

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram